Se flere gallerier på Cornice torget
Legg i favoritter
TITTEL:
Sole
OM BILDET:
Størrelse 25 x 39 cm
Bildebredde: 25 x 39 cm
Opplag: 97 stk.

Velg et miljø, for å få et inntrykk av størrelsen på bildet.
KUNSTNER:
Gino Scarpa
OM GINO SCARPA:
Født 1924. Italiensk-norsk billedkunstner med et særpreget kunstnerisk uttrykk. GS er inspirert av italienske renessansemalere.

Dette er kunstneren som brakte Italias vakre og rike kulturarv til Norge. Født i Venezia i 1924, utdannet arkitekt, men har siden debuten i sin hjemby i 1946 arbeidet som maler, grafiker og billedhugger. I 1970 kom han til Norge og har siden da vært bosatt i Oslo.

Gino Scarpa har fra han kom til Norge vært en spesiell og litt eksotisk kunstner for oss nordmenn. Han har alltid stått i en særstilling med sin personlige tolkning av italiensk rennesanse. I en årrekke har han stilt ut i Norge og utlandet. Gino Scarpa har i mange år vært en internasjonalt etablert og meget kjent kunstner. Han har deltatt i Venezia- biennalen to ganger.

Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Museet for samtidskunst pluss en lang rekke av private gallerier og museer. I utlandet er hans arbeider innkjøpt av blant annet Museum of Modern Art i New York, Statens Museum for Kunst i København og Galleria Degli Uffizi i Firenze. Cornice er naturligvis stolte og glade over å kunne vise noen av arbeidene til Gino Scarpa her på vårt nettgalleri.

Svært vakre og uttrykksfulle bilder som med gratie og fornem stil henter sitt hypnotiserende budskap fra fortidens rike arv. Inspirasjonen er tydelig hentet fra italiensk rennesanse. Gino Scarpa dykker ned i sitt hjemlands rike kulturarv og henter frem fortidens flegma, rennesansens stil og kunsthistoriske maleriske uttrykk. Men dette er en italiensk rennesanse omfortolket i hans eget uttrykk. Fargene har ofte et gyllent skjær og alle bildene er meget vakre. I tillegg har de noe stilisert, drømmeaktig eller surrealistisk over seg. Grasiøse kvinneskikkelser og gjerne i sammenheng med elegant arkitektur i et vakkert landskap tilhørende et fjernt sted i en annen og vakrere tid enn vår egen. Bildene til Gino Scarpa klassifiseres som noe av det ypperste og vakreste i nettgalleriet til Cornice.

FLERE BILDER
Vi har 19 bilder til av Gino Scarpa. Se bildene i vårt galleri.
TEKNIKK:
Litografi
OM LITOGRAFI:
Steintrykk, av gresk, lithos, som betyr stein og grafis, som betyr skrift. Litografi betyr ”Skrift i stein.” Trykkmetoden er en type plantrykk. En trykkplate av stein hvor trykkflate/ motivet dannes av fett og vann.
PRISEN INKLUDERER
- Bildet
- 5% kunstneravgift
LEVERING
Bilder uten innramming kan sendes med Posten, eller hentes i vår butikk. Bilder med innramming må hentes i vår butikk. Fraktkostnader beregnes i kassen.
Oddvar Olsen & Co. A/S
Her kan du se massevis av spennende kunst. Malerier og originalgrafikk.
Vi holder til i Tollbug. 44, 3044 Drammen
GALLERI
Vi har et stort utvalg av kunst, se alle våre bilder her.
GÅ TIL FORRIGE SIDE
OPPHENGSSYSTEM
Er du lei av hull i veggene? Med vårt bildeoppheng slipper du nettopp dette. Om dere nettopp har flyttet til et nytt sted, er i ferd med renovering eller om dere bare vil ha en enkel måte og henge opp og omplassere bilder på. så prøv vårt bildeoppheng. Det vil bidra til og bevare veggene dine hele og pene i lang tid. Og vil derfor være en langsiktig og god investering. les mer.
FARGEAVVIK
NB! Farger på kunst, rammer og passepartout kan avvike fra skjerm til skjerm.